Certificări

Standardul OEKO-TEX® 100 reprezintă un sistem independent de verificare şi certificare pentru produsele textile în ceea ce priveşte utilizarea substanţele periculoase.Parametrii de încercare includ verificări legate de :
- substanţe interzise de lege – coloranţi cancerigeni
- substanţe chimice reglementate prin lege – formaldehidă, metale grele
- substanţe chimice cunoscute ca fiind periculoase pentru sănătate (dar nereglementate încă prin lege) – pesticide, coloranţi alergeni
- parametrii pentru protejarea sănătăţii
Motto-ul “Încredere în textile” - desemnează verificările independente privind substanţele periculoase conform Standardului OEKO-TEX® 100 pentru produse textile de toate tipurile, inofensive pentru sănătate.


Sistemul de management al calității ISO 9001:2008 este un program de certificare dezvoltat de Organizația Internațională pentru Standardizare, reprezentând o strategie de management care îmbunătățește relațiile de afaceri ale unei companii.

ISO 9001 presupune existența unei structuri organizaționale solide pentru a asigura eficiența în producție, rezultând creșterea eficienței și a veniturilor, mai puține erori de producție, ajutând la îmbunătățirea relațiilor cu furnizorii și consumatorii și la ridicarea moralului personalului prin cunoașterea impactului activității individuale asupra companiei, care duce la creșterea moralului lucrătorilor.


Sistemul de management al sănătății și siguranței ocupaționale ISO 18001 / 2007 asigură dezvoltarea unor competențe, dintre care menționăm:

  1. crearea unui sistem de muncă cu riscuri scazute de accidentare și/sau îmbolnăvire profesională
  2. realizarea unui control mai eficient asupra factorilor de risc de accidentare și / sau îmbolnavire profesională
  3. transparență și eficacitate în managementul sănătății și securității ocupaționale prin transpunerea rezultatelor evaluărilor de risc, auditurilor, inspecțiilor etc. în planuri de acțiuni pentru minimizarea riscurilor de accidente
  4. obținerea unor performanțe superioare din partea angajaților, prin asigurarea „stării de bine” la locul de muncă